Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevifevleri Genel Müdürlüğü idare memuru alımı hakkında duyuru geldi. Az Önce 22 Kasım 2023 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre İdare Memuru Atama sonuçları açıklandı. 

CTE bünyesine daha önce alımını gerçekleştirdiği İdare Memuru adayları için yapılan tercih sonuçlarını açıkladı. Adaylar 03 - 17 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan tercih sonuçları açıklandı.

CTE 150 İdare Memuru Alımı Hakkında Duyuru:

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği hükümleri gereğince, 24 Nisan – 20 Ekim 2023 döneminde teorik ve uygulamalı eğitimlerini başarıyla tamamlayan idare memuru öğrencilerinin tercihleri 03 - 17 Kasım 2023 tarihleri arasında alınmıştır. Adaylar, atanmış oldukları ceza infaz kurumlarını aşağıda yer alan sorgu ekranından öğrenebilecektir.

Atama Oluru, ilgililerin ikamet adreslerinin bulunduğu yer ve atanmış oldukları kurumlara tebligat yapılabilmesi amacıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bilâhare gönderilecektir. Adaylara tebligat yapılmasına müteakip 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 62'nci maddesine göre "İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar" hükmü yer almaktadır. Adayların belirtilen hüküm doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir.

SORGULAMA EKRANI BURADA: https://cte.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/150-idare-memuru-ogrencisi-alimi-atama-sonuclari22112023072321

Yeni İdare Memuru Alımları ne Zaman?

Yeni ilan bekleyen adaylar başvuru tarihini merak ediyor. Adalet Bakanlığı tarafından her yıl yapılan alımlar Şubat ayında bekleniyor.

YENİ İLANDAN HABERDAR OLMAK İSTEYENLER İNSTAGRAMDA BULUŞTU VE UYGULAMAYI İNDİRDİ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İdare Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

İdare Memuru alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca,

  • 2022 KPSS LİSANS sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,
Editör: TE Bilisim