Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Memur Personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığından gelmiş olan duyuruya göre Çevre Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Memur Personel Almı yapacak. Bu kapsamda yayımlanan KPSS 2022/12 tercih kılavuzuna göre adaylardana 2022 Yılı KPSS Şartı aranacak.

1507 Büro Personeli Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 1507 Büro Personeli alımı yapılacağını bildirdi. Buna göre,

  • Ön Lisans Mezunu 741 Büro personeli,
  • Lisans mezunu 766 Büro personeli,

alımı gerçekleştirlecektir.

TERCİH YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA! KADIN ERKEK SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

2022 Yılı KPSS Puanı Geçerli Olacak!

Büro Personeli alımı için adaylardan 2022 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmak şartı aranacak. Bu kapsamda adayların 2022 yılı yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Yaş Şartı Yok!

Söz konusu alımlar merkezi olarak yapıldığından adaylardan herhangi bir yaş şartı aranmayacak. Adayların Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmaları gerekmektedir.

Mülakat Yapılmayacak!

Alımlarda KPSS puan sırası kullanılacak olup herhangi bir Mülakat yapılmaksızın sadece Puan sırası ile atama yapılacaktır.

Başvuru Genel Şartları ne Olacak?

Adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları Kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak " şartları aranacak.

Nitelik Koduna Göre Başvuru Şartları Nedir?

Ön Lisans Mezunu Nitelik Kodları:

3301 Nitelik Kodu: Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi veya Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama, Emlak Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak

Lisans Mezunu Nitelik Kodları:

4421 Nitelik Kodu: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4449 Nitelik Kodu: Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerlendirme veya Gayrimenkul ve Varlık Değerleme lisans programlarının birinden mezun olmak.

4426 Nitelik Kodu: İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat, Ekonomi ve Finans lisans programlarının birinden mezun olmak.

4431 Nitelik Kodu: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4459 Nitelik Kodu: Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak

4503 Nitelik Kodu:Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4507 Nitelik Kodu: Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları, Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası İlişkiler ve Deniz Güvenliği, Siyaset Bilimi, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak!

ÖSYM KPSS 2022/12 Tercih kılavuzu için tercihler 7 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden yapılacak. Detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/cevre-bakanligi-kpss-202212-tercih-kilavuzu-ile-1587-memur-alimi-h43349.html