Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı İlanına göre Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 1587 kişilik boş kadro için alım yapılacağı açıklanmıştı. Söz konusu Kamu Personeli Alımı duyurusu ÖSYM aracılığı ile olmak üzere KPSS 2022/12 kılavuz ile alım yapılacak. Adayların merak ettiği konulardan birisi olan atamalarda KPSS Taban puanı kaç olacak?

İşin Olsa ekibi olarak sizlere KPSS 2022/12 tercih kılavuzu hakkında detayları aktaracağız.

2022/12 Tercih Kılavuzu İle 1587 Kamu Personeli Alımı Yapılacak!

ÖSYM tarafından gelmiş olan KPSS 2022/12 tercİh kılavuzu ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar kapsamında olmak üzere 1587 Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre alımlar,

  • 1507 Büro Personeli ( 741 Ön Lisans ve 766 Lisans ),
  • 39 Mühendis,
  • 7 Mimar,
  • 34 Avukat,

alımı gerçekleştirecektir.

Mülakat Yapılmayacak! Değerlendirme Nasıl?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tercih kılavuzu ile Kamu Personeli alımı gerçekleştirecek olup söz konusu tercihlerde KPSS değerlendirmesi yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini Ön Lisans ve Lisans seviyesİnde gerçekleştirdikleri için değerlendirmelerde de KPSS puan sırası kullanılacaktır. en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme ile adayların sırası belirlenecek.

Tercih Sonuçları Açıklandı!

ÖSYM'den az önce gelmiş olan duyuruya göre Çevre Bakanlığı 1587 personel alımı sonuçları açıklandı. İşte sonuç ekranı:

KPSS-2022/12: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

07 – 12 Aralık 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/12 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 21 Aralık 2022 tarihinde saat 15.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Rekor Başvuru Yapıladı!

Çevre ve şehircilik Bakanlığu 1587 personel alımına rekor başvuru yapıldı. ÖSYM'den gelmiş olan duyuruya göre toplamda 47 bin 144 kişi tercihte bulundu.

KPSS Taban Puanlar Kaç Oldu!

KPSS En Düşük 56 puan ile atama gerçekleştiriledi. Az önce gelen duyuruya göre Balıkesir Taşra teşkilatında 56 KPSS puanı ile atama yapıldı.

KPSS-2022/12 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (LİSANS)

KPSS-2022/12 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (ÖN LİSANS)

GELİŞMELERDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ. AYRICA SONUÇLARI BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAM DA BULUŞTUR!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

KPSS Taban Puan Ataması Kaç Olacak?

Söz konusu KPSS 2022/12 Tercih kılavu için adaylardan 2022 yılında yapılan sınavdan Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden tercih alındı. Söz konusu tercihler için de taban puan olarak en düşük 65 Puan bekleniyor. Yinede kesin puanlar atama sonuçları açıklandığında belli olacaktır.

Editör: TE Bilisim