Belediye Memur Alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Siirt Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere memur akımı yapacak. Yayımlanmış olan ilan ile Belediye İlk Defa atanmak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Zabıta Ve İtfaiye Eri yönetmeliği kapsamında 50 Memur Alımı yapacak.

Ön Lisans Mezunu 50 Memur Alımı Yapılacak!

Siirt Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 50 kişilik kadro ile Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı yapacak. Alımlar 10. ve 11. dereceli kadrolarda gerçekleştirilecek.

10. Dereceli kadroya 25 Zabıta Memuru alınacak. Kadın Erkek adaylar başvuru yapabilecek. Adaylardan ise, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler önlisans programlarının birinden mezun olmak, En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

25 İtfaiye Eri alımı yapılacak. Ancak 10. dereceye 20 ve 11. dereceye 5 İtfaiye eri alımı yapılacak. Erkek adaylar başvuru yapabilecek olup, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak, En az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olan adaylar başvuru yapabilecek.

İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru Alımı Özel Şartları Nelerdir?

Siirt Belediyesi memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Kadrosuna göre özel nitelikler ise;

Yapılacak Memur sınavı tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, İtfaiye Eri kadrosu için sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

Belediye Memur Alımı Başvurusu Ne Zaman?

Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı için başvurular 18 Temmuz 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Adaylar başvurularını istenen belgelerle Doğan Mahallesi Mithat Öktüren Caddesi No:2 Merkez/SİİRT adresindeki Siirt Belediye Başkanlığı Hizmet Binasına teslim etmeleri gerekmektedir.

RESMİ GAZETE İLANI

Editör: TE Bilisim