Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) memur alımı için ilan yayımlandı. Az Önce 6 Eylül 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Açıktan İdari Personel Alımı ilanı ile farklı kadrolarda Memur Alımı ve Kamu Personeli alımı yapılacağını duyurdu. Alımlar 657 sayılı Devlet memurları kanununa kapsamında istihdam edilmek üzere İlk Defa atanacaklara uygulanacak usul kapsamında Giriş sınavı sonucuna göre atama yapılacak. Adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için eğitim ve KPSS gibi nitelikleri sağlıyor olması gereklidir.

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Lise Mezunu: 5 Şoför, 5 Teknisyen, 

Ön Lisans Mezunu: 5 Tekniker, 5 Sekreter, 

Lisans Mezunu:  5 Mühendis ve 5 Memur,

Öte yandan Şoför kadrosunda Ön Lisans mezunu adaylarda başvuru yapabilecekler.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

BDDK Memur ve Kamu personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise alanına göre eğitim niteliklerini sağlıyor olmak ve KPSS şartını sağlıyor olmak gereklidir.

Genel Şartlar Nelerdir?

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Pozisyonuna Göre özel şartlar Nelerdir?

Adaylardan öncelikle KPSS Şartı aranacak. Buna göre 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Memur Alımı Eğitim Şartı:

Siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerine bağlı bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak.

Mühendis Alımı Eğitim Şartı:

Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak

Sekreter Alımı Eğitim Şartı:

Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümlerden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak.

Tekniker Alımı Eğitim Şartı:

Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Web Tasarımı ve Kodlama bölümlerinden veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki bölümlerden mezun olmak

Teknisyen Alımı Eğitim Şartı:

Bilişim Teknolojileri alanı kapsamında yer alan dallardan (Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik, Yazılım Geliştirme, Bilgisayar Teknik Servisi, Veri Tabanı Programcılığı veya Web Programcılığı), Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı kapsamında yer alan Elektronik, Görüntü ve Ses Sistemleri, Elektronik ve Haberleşme, Haberleşme Sistemleri veya Büro Makinaları Teknik Servisi dallarının birinden mezun olmak.

Şoför Alımı Eğitim Şartı:

Son başvuru tarihi itibarıyla (B) sınıfı sürücü belgesine en az (5) yıldır sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İlana başvurular 7 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup En geç 19 Eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece BDDK kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Başvuru Tarihi: 7 - 19 Eylül 2022

İLANIN TAM METNİ