Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) memur alımı yapıyor. 2022 yılı için yayımlanan memur alımı ilanına göre BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 165 kişilik kadro ile Memur Alımı ( Meslek personeli ) yapacak. Söz konusu meslek personeli alımı iriş sınavı sonucuna göre belirlenecektir. Farklı alanlarda memur alımı için Sınav detayları ve değerlendirme aşamaları nedir? Tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

165 Memur Alımı Kontenjanları Hangileridir?

  • 50 Kişi Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı,
  • 50 Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bankacılık Alanı ),
  • 5  Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Hukuk  Alanı ),
  • 10 BDDK Uzman Yardımcısı,
  • 50  Bankacılık Uzman Yardımcısı ( Bilişim Alanı ),

3330 Aday Sınava Katılacak!

BDDK Memur alımında başvurular KPSS Puanı ile yapılmaktadır. Bu yönde başvuru değerlendirmesinde de adayların KPSS Puanı ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 20 katı aday değerlendirilecektir. 165 kişilik kadro için 3330 aday Giriş sınavına katılacaktır.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

BDDK Memur alımı başvuruları için beklenen duyuru geldi. 22 Aralık 2022 tarihi ile BDDK 165 memru alımı sonuçları açıklandı. Seçilen adaylar yazılı sınava katılabileckeler. BDDK'den gelen duyur şöyle:

Meslek Personeli Giriş Sınavının yazılı aşamasına katılmaya hak kazanan adaylar belirlenmiş olup, adaylar https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak sonuçlarını görebileceklerdir.

Giriş sınavının yazılı aşaması Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olup, sınav saati ve sınav salon bilgisi https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden daha sonra görüntülenebilecek ve ayrıca sınava ilişkin bilgiler adaylara gönderilecek olan e-posta ile bildirilecektir.

Not: Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların sınav günü yanlarında; kimlik kartı, tükenmez kalem ve Kariyer Kapısı Platformuna giriş yaptıktan sonra “Başvurularım” sayfasında yer alan “Bilgiler” butonu aracılığıyla yazdırabilecekleri “Aday Başvuru Bilgileri” formunu bulundurmaları önemle rica olunur. Hesap makinesi kullanmak isteyen adaylar yanlarında hesap makinesi getirebilecek olup Kurum tarafından hesap makinesi verilmeyecektir.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Giriş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

BDDK Meslek Personeli Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Öncelikle giriş sınavı uygulanacak olup sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava katılacaklar. Buna göre Yazılı sınav;

  • Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bilişim ve Hukuk Alanları) ile BDDK Uzman Yardımcısı kadroları için 7 Ocak 2023 Cumartesi günü,
  • Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı ile Bankacılık Uzman Yardımcısı (Bankacılık Alanı) kadrosu için ise 7-8 Ocak 2023 Cumartesi-Pazar günlerinde

olmak üzere sabah ve öğleden sonra oturumları halinde İstanbul'da (Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü) gerçekleştirilecektir.

Editör: TE Bilisim