Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Az Önce 7 Nisan 2023 tarihi ile yayımlanmş olan memur alımı ilanına göre Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 47 memur Alımı gerçekleştirilecek. Alımlar 657 sayılı Devlet memurları kanunun 4/B kapsamında Sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek olup Başvuru kontenjanları ve şartları haberde sizlerle paylaşıyoruz.

Memur Alımı Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

Adli Tıp Kurumu memur alımları farklı kontenjanlarda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda,

  • 20 Destek personeli,
  • 1 Destek personeli ( Aşçı ),
  • 3 Şoför,
  • 12 Büro personeli,
  • 1 Sağlık Teknikeri,
  • 1 Diğer Sağlık personeli ( Otopsi ),
  • 1 Laborant,
  • 1 Hemşire,
  • 1 Mühendis,
  • 1 Diğer Teknik Hizmet Personeli ( Kimyager ),
  • 6 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 1 İnfaz ve Koruma Memuru ( Kadın ),

olmak üzere toplamda 47 Devlet Memuru alımı yapılacaktır.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesine alacağı personel adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Bu kapsamda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasna engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların 2022 yılında yapılmış olan Kamu personeli seçme sınavından Lise ç,n P94, Ön Lisans içn P93 ve Lisans için p3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı nedir?

Son başvuru günü olan 23 Nisan 2023 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

İKM Alımı Şartları:

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 23.04.2023 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak.(01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) b)160 cm. 'den, kısa boylu olmamak, c) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70- 17=53'ten az olmaması gerekmektedir.) d) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl sağlığı bulunmamak, bedensel engelli olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Şartları:

18 yaşını doldurmuş olmak, 170 cm. 'den, kısa boylu olmamak,  Yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışmaya herhangi bir engeli olmamak, 7/24 saat esasına göre vardiyalı olarak kapalı ve açık alanlarda çalışmasına engel durumu ol

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adli Tıp Kurumu memur alımı başvuruları Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 17 - 23 Nisans 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr