Adalet Bakanlığı memur alımı için geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Mütercim alımı yapacağını bildirmişti. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B olarak sözleşmeli olarak yapılacak memur alımı için adaylardan KPSS Şartı aranacak. Fakat herhangi bir Taban puan şartı yer almıyor. Öte yandan Mütercim alımı için adayların Yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları gereklidir.

Memur Alımı Başvurusu Sona Eriyor!

Bakanlık bünyesine memur alımı için yayımladığı ilan ile 5 kişilik kadro ile 3 İngilizce, 1 Fransızca ve 1 Almanca dillerinden memur alımı yapacağını bildirmişti.

Başvurular 29 Nisan 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 18 Mayıs 2022 tarihi saat 23:59 a kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Kamu İşe alım kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirilecektir.

Genel ve Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Mütercim alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise;

Eğitim Şartı:

Mütercim Tercümanlık veya Çeviribilim lisans programlarından mezun olmuş olmak gereklidir.

KPSS Şartı:

Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Ancak adaylara herhangi bir Taban sınır puan konulmamıştır.

Yabancı Dil Şartı:

Alımların Mütercim kadrosunda yapıldığından adayların son beş yıl içerisinde yapılan yabancı dil sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden En az A seviyesinde puan almış olmaları gereklidir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adalet Bakanlığı Mütercim alımı başvuruları 18 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek olan başvuruları için sonuçlar Mayıs sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar Bakanlığın resmi internet adresi üzerinde veya kariyer kapısı üzerinden yayımlanacaktır.

BAŞVURU İÇİN VE DETAYLI BİLGİ İÇİN: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/adalet-bakanligi-kpss-taban-puan-sarti-olmadan-memur-alimi-mutercim-h41870.html

Editör: TE Bilisim