Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 19 Aralık 2022 tarihli Resmi gazetede yayımlanan ilanlar kapsamında Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 15 kişilik kadro ile Memur Alımı gerçekleştirecek. Bu yönde Bakanlık Merkez Teşkilatnda Genel İdare hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere 8. ve 9. dereceli kadrolarda 15 kişilik boş kadro için Stajyer Kontrolör alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık memur alımları sözlü sınav sonucuna göre gerçekleştirilecektir.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Adalet Bakanlığı memur alımı içni genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda özel olarak ise KPSS, Eğitim, yaş şartları aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

Bakanlığın memur alımı ilanına başvuru için ,

2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P48 veya P9 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

Yaş şartı olarak ta diğer memur alımlarında da olduğu gibi 35 yaş şartı aranacak. Adayların 01 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşını tamamlamamış olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı 2023 yılı memur alımı için adaylar başvurularını Aralık ayı içerisinde gerçekleştirecekler. Başvurular sadece aşağıdaki elektronik ekranda olmak üzere e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri: 21 - 30 Aralık 2022

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim