Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) memur alımı ilanı ile Kamuya farklı alanlarda 20 Memur alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar yapılacak Giriş sınavı ile belirlenecek olup sınava 400 kişi katılacak. İstanbul ili için yapılacak istihdam ile başvurular Online olarak alınacaktır. Peki Başvuru süreci nereden gerçekleştirilecek? Kimler başvuru yapabilecek?

Başvuru Süreci Başladı!

BDDK Memur alımı için başvurular 5 Mayıs 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 16 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece belirtilen nitelikleri sağlayan adaylardan alınacak.

Online Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/bdvd-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Adım Adım Başvuru Yolu!

1. ADIM: Yukarıdaki bağlantıya e-Devlet şifresi ile giriş yaparak " BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU - MESLEK PERSONELİ GİRİŞ SINAVI İLANI " ulaşınız.

2. ADIM:  İlgili ilanda " Başvur " yazısına tıklayartak ilanı inceleyiniz. En sonda bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " yazısını onaylayarak " Devam et " diyebilirsiniz. 

3. ADIM: Bir sonraki adımda ise ilana ait posizyponu seçerek " Devam Et " diyerek başvuru adımlarına devam edebilir ve sisteme istenen belgeleri yükleyebilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvurular 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve bazı özel nitelikler doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

BDDK Uzman yardımcısı alımı için KPSS ve Eğitim şartları aranacak. Bu kapsamda;

KPSS Şartı:

Bankacılık Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan ÖSYM tarafından yapılan 2022 veya 2021 yılları KPSS Puanı olan P11, P17, P18, P22, P23, P48, P27, P28, P33, P38, P47 puan türlerinden en az 75 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Üniversite ve Yüksekokulların en az dört yıllık eğitim veren, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme fakültelerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği bulunan yurtdış veya yurtiçi yüksek öğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak zorunludur.

Yaş Şartı nedir?

Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak.

400 Kişi Sınava Katılacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı sınavına 400 kişi katılacak. Kadro sayısının 20 katı kadar aday KPSS Puan sırasına göre değerlendirilerek adaylara giriş sınavı yapılacak.

BAŞVURU KIALVUZU

Editör: TE Bilisim