Korona virüs salgını sebebi ile eğitimin kısmen yüz yüze ve kısmen uzaktan devam edecek olması beraberinde birtakım soruları da getirdi. Bunlardan biri de ücretli öğretmenlerin yüz yüze olduğu gibi uzaktan eğitim için de görevlendirmelerinin yapılıp yapılamayacağı oldu. Binlerce görevli ücretli öğretmen, uzaktan eğitim verip vermeyeceklerini merak ediyor. Konu ile ilgili olarak ise özellikle İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacak olan açıklamalar önemli kabul ediliyor.

Okul İhtiyacına Göre Görevlendirme

Genel itibari ile ücretli öğretmenlerin ihtiyaca göre görevlendirme, yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23.09.2020 tarih ve 28892082-869- E.13365395 sayılı yazılarında ele alınmış olup bu noktada öğretmen sayısını yetersiz olduğu durumlarda, ek ders ücreti ile ücretli öğretmenlerin görevlendirileceği belirtilmiştir. Bu noktada gerek yüz yüz gerekse de uzaktan eğitim yolu ile bu görevin yapılacağı ifade edilebilir. Konu ile ilgili kesin bilgi ise ücretli öğretmenlere il milli eğitim müdürlükleri tarafından verilmektedir.

Uzaktan Eğitimde Ücretli Öğretmen Maaşı

Ücretli öğretmenlerin merak ettiği bir diğer konu ise yüz yüze eğitimin aynı sıra uzaktan eğitim dolayısı ile girilen derslerde de öğretmenlere aynı ücretin verilip verilemeyeceği. Buna göre ücretli öğretmenler okula gittikleri her gün 6 saat ek ders ücreti almaya hak kazanmakta olup 3 hafta için 30, sınıfın yarıya bölünmesi ve ikili gruplar halinde derse girilmesi durumunda ise 60 saatlik ek ders ücreti ödeneceği ifade edilmiştir. Özellikle öğretmenler hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim yolu ile ders vermeleri durumunda ayı ücretlendirmeye tabi olacaktır. Konu ile ilgili ayrıca bir açıklama gelmediğinden ücretli öğretmenlerin yüz yüze ya da uzaktan görevlendirmeleri arasında ücret açısından bir fark bulunmayacağı ifade edilebilir.