Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türk Eğitim Sen verilerine göre 81 şehrin tamamında 80 bin 583 ücretli öğretmen bulunuyor. Öğretmenlik mezunu olmayıpta derse giren kişi sayısı ise 41.458 olarak duyuruldu. Alan bilgisi, formasyon bilgisi, KPSS puanı olmayan 41 bin kişi derse girerken toplam ücretli öğretmen sayısı da oldukça fazla görülüyor. Buna göre öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul idareleri ücretli öğretmenlik sisteminin sona erdirilmesini talep ederken son günlerde sosyal medya üzerinden yoğun tepkiler yaşanmaya başlandı. İşte sosyal medyada dolaşan ücretli öğretmenler hakkında iddia edilen bazı içerikler.

Önemli Not Ücretli Öğretmen Nedir? Ücretli öğretmen ön lisans mezunlarından başlayarak herkesin e-devlet üzerinden başvurarak öğretmenlik yapabileceği bir sistem olarak bilinmekte olup boş kadrolar okul müdürleri tarafından İl MEB'lere bildirilmekte ve e-devletten başvuran adaylar arasından derse girmesi için ders saati başı maaş alacak şekilde görevlendirilen kişilerdir.

Sosyal Medyada Dolaşan Fotoğraflar

NOT: Yukarıdaki görselde bazı bölümler karalanmıştır. İlgili görseller sosyal medya üzerinden alınmış olup son günlerde sıklıkla gündeme gelinmektedir.

Öğretmenler Atama Talep Ediyor

Yıllık olarak 15 bin öğretmen emekli oluyor. Öğretmen olmayıp derslere giren kişi sayısı 41.458 iken öğretmen olup ücretli öğretmenlik yapan kişi sayısı ise 40 bine yakın olarak biliniyoır. MEB verilerine göre açığın 110 bine yakın olduğu belirtilmekte olup öğretmenler biran önce yeni ek öğretmen atamasının yapılması ve ücretli öğretmenlik sisteminin kaldırılmasını talep etmektedir.