Ülkemizde bugün alınan karar ile okulların 30 Nisan tarihine kadar tatil edilmesi uygun bulundu. Yükseköğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı ilgili tarihleri onayladı ve eğitim ile öğretime 30 Nisan'a kadar tatil verilmesine karar verildi. Buna göre ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise okullarında toplam 80 bin ücretli öğretmen görev yapmakta olup ücretli öğretmenler corona tatilinden dolayı maaş alamamaktadır. Bu kişilerin giderlerinin karşılanması, ücretli öğretmenlere de maaş verilmesinin istenmesinden sonra konu giderek büyüdü ve Milli Eğitim Bakanı önemli bir açıklama yaptı.

Ücretli Öğretmenler Ders Anlatacak

23 Mart Pazartesi tarihinden itibaren EBA TV aracılığı ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine dersler verilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk harekete geçti.Bakanın yaptığı açıklamasında EBA sistemine yönelik projelerinin olduğu ve bu sistemi iyice geliştireeklerini belirterek derslerin ücretli öğretmenler tarafından anlatılmasını hedeflediklerini belirtti. Buna göre ücretli öğretmenler burada ders anlatımı, soru çözümü, konu anlatımı, vb. gibi konularda kamera karşısında kayıt altına alınacak ve maaş ödemeleri devam edecek.

Ancak ülkemizde 80 bin ücretli öğretmen bulunmakta olup tüm öğretmenlerin EBA TV aracılığı ile yayın yapması olanaksız görülmektedir. Ancak canlı yayın sistemi kurularak öğrencilere canlı yayında EBA TV'de aktarılan konuların tekrar ücretli öğretmenler tarafından da kendi öğrencilerine aktarım yapılması sağlanabilir fakat bu konular hakkında ilerleyen günlerde detaylı açıklamanın yapılması ön görülmektedir.