2020 yılı içerisinde yapılması beklenen alımlarda biri de sözleşmeli öğretmen alımları olup ilgili açıklama geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılmıştı. Açıklamada 20 bin sözleşmeli öğretmen alımlarının haziran ayında başlayacağını açıklayan Selçuk alıma ilişkin detaylar vermişti. Bugün 1 Haziran itibari ile ilgili alım için adayların başvuruları alınacak olup, son başvuru tarihi ise 12 Haziran 2020 olarak ifade edildi. Buna göre adaylar, nereye başvuru yapacak, hangi branşlardan alım olacak? İşte merak edilenlere ilişkin detaylar.

Başvurular Ne Zaman? Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bugün 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlamış olup bu noktada adayların ilgili ilan için son başvuru tarihi ise 12 Haziran 2020 olarak açıklandı. Açıklanan alım takvimine göre ise adayların sözlü sınava girecekleri sınav merkezleri 22 Haziran’da açıklanacak olup sözlü sınavlar, 6-25 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Son olarak ise adayların girmiş olduğu sözlü sınavın sonuçları ise 28 Temmuz’da ilan edilecek.

Hangi Branşlarda Alım Var?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımda toplamda 19 bin 910 sözleşmeli öğretmen alınacak olup öğretmen adayları farklı branşlarda görevlendirilecektir. Bu noktada 60 alanda öğretmen alımı yapılacak ve bu alanlar arasından alımın en çok yapılacağı branş ise sınıf öğretmenliği olarak açıklanmış olup branşta 2 bin 831 atama gerçekleştirilecek. Sınıf öğretmenliğinden sonra ise din kültürü ve ahlak bilgisi alanından 1801 öğretmen adayı, İngilizceden 1739, ilköğretim matematik öğretmenliği için 1701 öğretmen, okul öncesi öğretmenliği kapsamında 1518, rehberlik alanından 1373, Türkçe öğretmenliği için 1300, özel eğitim alanı için 1118, fen bilimlerinden 1026 öğretmenin ataması bu kapsamda gerçekleşecek.

Başvuru Nereye Yapılacak?

İlgili alım için başvurular https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden alınacak olup adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra sözlü sınav merkezlerinin seçimini gerçekleştirecek. Bu alanda adayların formasyon belgesi başta olmak üzere bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri ve var olan bilgilerinin doğruluğunu mutlaka kontrol etmesi gerekmektedir. İlgili alım için MEB tarafından yayınlanan rehber ise şu şekildedir.