Korona virüs salgını sebebi ile Türkiye’de eğitimin 21 Eylül 2020 tarihine kadar uzaktan olmasına karar verilmiş olmakla birlikte milyonlarca veli ve öğrenci yüz yüze eğitimin nasıl olacağını merak ediyor. Bu noktada Milli Eğitim Bakanı tarafından geçtiğimiz günlerce yapılan açıklamanın ardından bir de yazılı bir açıklama gelmiş olup eğitim ve öğretimin nasıl olacağına dair detaylar da belli olmaya başladı. İşte milyonlarca ailenin merakla beklediği yüz yüze etimin detayları ve güncel açıklama.

Bakan Yazılı Açıklama Yayınladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 21 Eylül’de yüz yüze eğitime sadece okul öncesi ve birinci sınıfların başlayacağını açıklamasının ardından bu eğitimin nasıl olacağına dair merakla artmaya başladı. Bakan yayınlamış olduğu yazıda:

“21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece -halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle, ilk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde başlayacağız. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Salgına ilişkin tüm önlemlerin alınmış olduğunu ekleyen Bakan, ayrıca velilerin dilerlerse çocuklarının eğtimini uzaktan devam etmesi için bir seçeneği bulunduğunu da hatırlattı.

Yüz Yüze Eğitimde Merak Edilenler

Bu süreçte en merak edilen konulardan biri diğer sınıfların ne zaman yüz yüze eğitime başlayacakları. Bakan bu konu hakkında “Sadece hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin uzaktan eğitim şeklinde devam etmeleri durumunda devamsız sayılmayacakları, ilkokul öğrencilerinin uyum haftasında bir gün diğer haftalarda ise 2 gün olacak şekilde okula gidebilecekleri, Hürriyet’e konuşan İstanbul Servisçiler Odası Başkanı Hamza Öztürk İSE servis ile ulaşımda ise okula giden kişimin az olması, virüs sebebi ile az taşıma yapılacak olması maliyetlerini kurtarmayacağı düşüncesi ile servisçiler çalışmayacak gibi duruyor ifadelerini kullandı. Veliler ise ailede vaka olması durumunda bu durumu okula bildirmek zorunda olacak.