Korona virüs sebebi ile en çok çok merak edilen konulardan biri de okullarda yeni eğitim öğretim yılında nasıl bir uygulamanın yapılacağıydı. Türkiye’de ise yeni eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihi itibari ile uzaktan eğitim ile başlamış daha sonrasında ilk ve okul öncesi sınıflar için haftada 2 gün yüz yüze eğitimle devam edilmesi kararlaştırılmıştı. Dün itibari ile diğer kademelerde de haftada 4 gün ikili gruplar halinde yüz yüze eğitim, 1 gün uzaktan eğitim şeklinde devam etmeye başladı.

Fakat konu ile ilgili olarak gündemde yer alan bir habere göre okullarda yüz yüze eğitimin 5 güne çıkarılacağı ifade edildi. İşte ilgili habere ilişkin detaylar.

Okullar 5 Güne Çıkarılabilir

MEB tarafından 81 ile gönderilen yazıda ilk adımı 12 Ekim 2020 itibari ile diğer kademelerde de yüz yüze eğitimin başlaması olan uygulamanın ikinci aşamasında yüz yüze eğitimin haftada 5 güne çıkarılması yer alıyor.

MEB’in gönderdiği yazıda okul öncesi sınıflar için haftada 5 gün ve günlük olarak 6 saat olacak şekilde yüz yüze eğitim;İlkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflar ile ortaokul 8’inci sınıfların haftada 2 gün, günlük 12 saat ders,İmam Hatip ortaokulları için haftada 2 gün, günlük 14 saat ders,Lise ve hazırlık sınıfları ile 12’nci sınıflar için günlük 16 ders saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağı ifade edildi.

Yüz Yüze Olacak Dersler

MEB tarafından yayınlanan yazıda ayrıca yüz yüze eğitim ile yapılacak olan dersler İlkokul ve Ortaokullar için Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yabancı dil şeklinde belirlenmiştir.

İmam Hatip Ortaokulu ile 8. sınıflarda ise Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yabancı dil, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerinin yüz yüze işleneceği ifade edilmiştir.

Tüm Kademelerde 5 Gün Olacak Mı?

Merak edilen konulardan biri de her kademe için haftada 5 gün yüz yüze eğitimin verilip verilmeyeceği olmakla birlikte özellikle ilkokullarda uygulanacak olan 5 günlük ikinci adımın ardından tüm kademeler için aynı uygulama yapılabilir. Konuya ilişkin ise önümüzdeki günlerde bir açıklama gelmesi muhtemel.