Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan resmi yazıda telafi eğitimlerindeki ek ders ücretlerine ilişkin görüşleri açıklanmış olup buna göre 31 ile 18 Eylül arasında telafi eğitimlerinde sadece kendilerine ders görevi verilenlere ve bu doğrultuda fiilen ders okutanların ücret ödemesinden yararlanacağı ifade edildi. İşte MEB tarafından paylaşılan görüş yazısı ve diğer detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Fiilen Okutanlara Ek Ders Ücreti

MEB tarafından yapılan açıklamada “31 ile 18 Eylül 2020 tarihleri arasında Uzaktan eğitim yolu ile yapılacak olan eğitim programı kapsamında eğitim kurumu müdürlüklerince kendilerine ders görevi verilen öğretmenlerden bu kapsamda fiilen ders okutanların sınıf ortamında yüz yüze olduğu gibi öncelikle aylık karşılığı okutmakla oldukları ders saati sayılarını doldurmaları, bunun üzerine okuttukları derslere bağlı olarak ise haftada okutabilecekleri azami ek ders saati sayısı içinde kalmak şartı ile ek ders ücretinden yararlandırmaları, bu kapsamda cumartesi ve Pazar günlerinde okutulan derslerin ise aylık karşılığı ders görevinden bağımsız olarak doğrudan ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Ödeneği Ne Zaman Yatırılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere her eğitim ve öğretim yılı başında ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin yatırılacağı tarihler belli oldu. MEB tarafından 81 ile gönderilen yazıda ifade edildiği üzere 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren ilgili ödemelerin başlayacağı açıklanmıştır.

Bu ödemelerden ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlar yararlanabilmektedir. 2020 yılına ait ne kadar ödeme yapılacağına ilişkin Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete kararına göre her yıl için yüzde 2,5 zam yapıldığı ifade edilmişti. Buna göre 2020 yılında bin 120 TL, 2021 yılında ise bin 250 TL olarak ödeneceği, kadrolu öğretmenlere ise net olarak bin 200 TL ödeme yapılacağı yer almıştı.

MEB tarafından 81 il müdürlüklerine gönderilen yazıda bakanlığın hazırlık ödeneğinin 7 Eylül Pazartesi gününden itibaren ödemeye başlanacağı ifadelerine yer verildi.