Yeni eğitim ve öğretim yılı, yüz yüze ve uzaktan olmak üzere devam ederken öğrencilerin merak ettiği konularında başında ise geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan ara tatil uygulamasının bu yıl da yapılıp yapılamayacağıydı. Konu ile ilgili olarak ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bir açıklama yapıldı.

Ziya Selçuk, geçtiğimiz gün tablet dağıtımı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu sorular arasında ara tatil uygulamasına da değinen Selçuk’un yaptığı açıklama ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Ara Tatil için Açıklama Yapılacak

Tablet dağıtımı sırasında bir gazetecinin kasım ayında ara tatil yapılacak mı sorusunu yanıtlayan Ziya Selçuk şu ifadeleri kullandı:

“Biz ilk önce olağan durumu dikkate alırız, sonrasında hatırlarsanız senaryolar içerisinde salgının seyrine bağlı olarak ara tatillerin eğitim için kullanılıp kullanılmayacağı, ya da hafta sonlarında eğitim olup olmayacağı konusunda ucu açık bir senaryodan söz etmiştik. Biz bugünlerde de önümüzdeki haftalarda da bu seyre bakıp nasıl gittiğini dikkate alarak bilimsel verileri dikkate alarak ara tatilde eğitim yapılıp yapılmayacağı ya da hafta sonu cumartesi günü yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bilgileri paylaşacağız ama şu haliyle böyle bir çalışmamız şu anda yok.”

Bu noktada bakanın yaptığı açıklamaya bakıldığında ara tatilin olacağına dair net bir söylem bulunmuyor. Bakanlığın yaklaşan ara tatil tarihinden önce bir açıklama yapmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Okullar Ne Zaman Tatil Oluyor?

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamada durum değerlendirmesinden sonra ara tatile yönelik bir açıklama yapılacağı belirtilmişti. Yeni eğitim öğretim yılında ise korona virüs salgını olmasaydı;

  • 16 ile 20 Kasım arası ara tatil,
  • 25 Ocak ile 5 Şubat 2021 tarihleri arasında ara tatil,
  • 12 Nisan ile 16 Nisan 2021 tarihleri arasında ikinci ara tatil yapılması bekleniyordu.

Fakat korona virüs salgının etkisini arttırması ile birlikte eğitim döneminin ne zaman yapılacağı, ara tatil ve dönem tatilinin ne zaman olacağına yönelik bir kesinlik bulunmuyor. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre ise tatiller ile ilgili olarak MEB başka bir tarih de belirleyebilir. Bu noktada en net cevabı Milli Eğitim Bakanlığı verecek.