Pandemi sürecinden bu yana eğitimler uzaktan devam etmekte olup bazı sınıflar için haftanın bazı günleri ve saatleri ile sınırlı olmak koşuluyla dersler yüz yüze yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortak çalışma yürüterek korona virüs tablosunu, öğrencilerin durumlarını ailelerinin durumlarını dikkatli bir şekilde takip etmekte ve ona göre hareket etmektedir. Buna göre bir çok sınıf şu anda yüz yüze eğitime geçmişken Milli Eğitim Bakanlığı sınavların yüz yüze yapılmasını planlıyor. Eğer onaylanırsa katılmayanlar zayıf alabilir, dersten kalabilirler.

Yüz Yüze Sınavlar Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimi açtı ancak katılmayan öğrenciler devamsız sayılmıyor ve dersleri internetten takip edebilmektedir. Fakat sınavların nasıl olacağına yönelik bilgi yokken eğer yüz yüze sınavın onaylanması durumunda sınava katılmayanların dersten kalacağı ön görülmektedir. Bu şu anda düşünülen bir senaryo olup henüz onaylanmadığından dolayı geçerliliği yoktur.

Virüse Göre Sınavlardan Muaf Olabilir

Şu anda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir şekilde tabloyu incelemekte olup virüse göre plan yapmaktadırlar. Eğer virüs yeniden hızlı bir şekilde yükselişe geçerlerse o zaman yine geçen dönem olduğu gibi öğrenciler muaf sayılabilir ve sınavlara katılma zorunluluğu kaldırılarak öğretmenlerin verdikleri ödevleri yapmaları yeterli olabilir.