Bilindiği üzere pandemi nedenleri dolayısıyla öğrenciler bir çok dersten geri kaldı. Canlı derlerse her ne kadar toparlanmaya çalışılsa da derslerde geri kalındığı bilinmektedir. Bu nedenle Milli eğitim bakanlığı öğrenciler eksiklerini tamamlayabilsin diye telefi programı çalışması yapmaktadır. Yaz döneminde yapılması planlanan program tarihleri belli oldu sistem üzerinden yeni duyurular gelmeye devam etmektedir.

Bu program sadece ders değil ayrıca sosyal, fiziksel ,psikolojik ,akademik ve özel gelişim gibi bir çok yararlı eğitim için planlayarak oluşturulmaktadır. Eğer telafi de ben de varım projesine dahil olunmak isteniliyorsa 21 haziran 2 temmuz arasında başvuru yapılmalıdır. Bu süre zarfında herhangi bir başvuru talebi oluşturmayan öğrenciler programdan yararlanamayacaklardır.

Telafide Bende Varım Programı Zorunlu Mudur?

Hayır ! Zorunlu değildir. Bu program zorunlu değil gönüllü esas alınarak yapılacak. Fakat ; Öğrenciler zorunlu olmasalardı uzman öğretmenler derslerini pekiştirmek ve ya bilgi tazelemek için yararlı olacağı kanaatindedir. Programa başvuru yapanlar 5 temmuz ve 31 ağustos arasında bu programdan yararlana bilecek .Başvuru da bulunan öğrenciler aile ve sosyal hizmetler bakanlığı, Kültür turizm bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri işlem bakanlığı ve belediyeye bağlı tesis ve merkezlerden yararlana bileceklerdir.

Tesisler öğrencilere hem ders çalışırken psikolojik açıdan rahatlatmak hem de eğlenerek öğrenme sayesinde yaz tatillerinde oluşan ders çalışmama isteğini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır .Bu şekilde olabildiğince verimli bir program çıkartılması düşünülüyor .

Telafide bende varım programına kimler katılabilir?

Telefi de bende varım programına sadece öğrenciler değil veliler ve öğretmenlerde katılabilir. Bu sayede öğrencilere verilen destekler arttırılması ve daha verimli bir çalışma yürütülmesi planlanmaktadır.

Telafi de bende varım programı bir çok öğrencinin eksiklerini tamamlayabilmesi için özenle hazırlanmaktadır. Çalışmalar öğrencilerin daha çok eğitimlerine katkıda buluna bilmesi için milli eğitim bakanlığı tadından sürekli gözetim altında tutularak devam ettirilecektir. Hem programdan hem de sağlandığı tesis ve merkezlerden yararlanmak isteyen öğrenci öğretmen veya veliler kayıtlarını doğru bilgilerle oluşturmalıdır. Hatalı bilgiler sistem tarafından kabul edilmemektedir. Programa katılmak isteyenler tarihleri kaçırmadan sistem üzerinden kayıtlarını oluşturmalıdırlar.

Programa kayıt olmak için aşağıda verilen linki kullanabilirsiniz.

https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/