Milyonlarca kişinin merakla beklediği İŞKUR TYP ilanları kapsamında başta MEB olmak üzere farklı birçok kurumda vatandaşlara iş olanağı sağlanmaktadır. Bu noktada 2020 yılı sonuna yaklaşırken en çok beklenen alımlardan biri de MEB tarafından gerçekleştirilmesi beklenen güvenlik görevlisi hizmetli alımlarına ilişkin okulların yüz yüze eğitime açılacağı 21 Eylül 2020 tarihine yakın bir tarihte başvurulara açılması bekleniyor. İşte merakla beklenen o alımlara ilişkin detaylar.

TYTP Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR TYP kapsamında yayınlanacak olan ilanlara başvuru yapmak isteyenlerin sağlaması gereken başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartlar arasında İŞKUR’ kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul ve yetim maaşı olmamak, öğrenci olmamak (Açıköğretim hariç), yapılacak olan soruşturmada başka bir gelir kaynağı olmamak şartları yer almaktadır.

İŞKUR tarafından sağlanan TYP programlarına TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden başvuru yapılamamaktadır. Buna ek olarak mazereti olmadan TYP’den ayrılanlar ve Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP'den yararlanamamaktadır.

Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

İlgili TYP programları kapsamında istihdam edilenlere asgari ücret ve vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri ödenmektedir. Programda istihdam edilecek olan bireylerin seçimi ise 3 farklı yöntem ile gerçekleştirilmekte olup bu yöntemler Noter kurası yöntemi, Liste (başvuranlar içinden mülakat ya da iş ve meslek danışmanlığı sonucu katılımları uygun görülenlerin belirlenmesi) yöntemi, yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi olarak yer almaktadır.

Başvurular Ne Zaman?

Milyonlarca kişinin beklediği MEB güvenlik görevlisi ve hizmetli alımları için ilanın 21 Eylül 2020 tarihinden önce açıklanması bekleniyor. Bu noktada başvuruların bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta olmasına ise muhtemel bakılıyor.

MEB tarafından istihdam edilecek olan adaylar Malatya, Antalya, Düzce, Trabzon, Aydın, Sinop, Muğla, Burdur, Sakarya, Erzurum, Edirne, Osmaniye, Çankırı, Afyonkarahisar, Ardahan, Bursa, Çanakkale, Kahramanmaraş, Artvin, Kars, Amasya, Manisa, Batman, Kars, Çorum, Kilis, Hakkari” illerinde ilgili okullarda görevlendirilecek.