Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sınavların nasıl olacağı uzun zamandır merak edilmekteydi. Buna göre derslerin bir çoğu online olarak devam ederken Türkçe, matematik, fen bilimleri vb. gibi dersler yüz yüze okullarda yapılmakta olup köy okullarında çocuklar haftanın beş günü ve kurs günleri, şehirlerde ise çocuklar haftanın iki günü ve kurs günleri okula gitmektedir. Sınavların nasıl olacağı büyük bir merak ile beklenirken duyuru geldi ve MEB yazıyı gönderdi. Peki sınavlar nasıl olacak?

Sınavlar Yüz Yüze Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda sınavların yüz yüze olacağı ancak tarihlerinin okul idaresi tarafından belirleneceği belirtildi. Yani okuldaki öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin durumuna göre idare uygun bir tarih belirleyecek ve yüz yüze sınavlar tamamlanarak öğrenciler evlerine dağılacak.

Evinde ya da kendinde kronik rahatsızlık olan öğrenciler için ise ayrı ve uygun bir tarihte tamamıyla izole edilmiş bir ortamda sınav yapılacak ve sınav sonrası yeniden öğrenciler evlerine dağılacak.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir sınavların yüz yüze yapılmasını planlıyordu ve korona virüs ile mücadelede Sağlık Bakanlığının da onay vermesiyle beraber sınavların yüz yüze ortamda yapılması uygun bulundu. Bilindiği üzere şu anda ülkemizde virüs Sağlık Bakanlığı tarafından dikkatle takip ediliyor ve ona göre hamleler yapılıyor.