Milli Eğitim Bakanlığının bilindiği üzere her sene yapılan atama sayısı bire indirildi ve bu atamanın Şubat ayında yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre 2017 yılının bitmesine ramak kaldı ve öğretmen atama başvuruları ortalama iki, iki buçuk ay sonra yapılacak.

Bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen atamalarını ilişkilendiren açıklamalarda bulundu ve soruların yanıtlarını katıldığı televizyon programından verdi. Bakan Yılmaz en çok merak edilmekte olan sorularında bir tanesi öğretmen atamalarında en çok ihtiyaç duyulan branşlar hakkında değerlendirmeler yaptı.

BU BRANŞLARA ATAMALAR ÇOK OLACAK!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan duyuru da şuan için en çok atamasına ihtiyaç duyulan branşlar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ile Özel Eğitim olarak açıklandı. Bu branşlardan hariç olarak yine İlköğretim Matematik, Rehberlik, Türkçe, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği branşlarına da atama ihtiyaçlarının olduğu belirtildi. Şubat ayına az bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığından hangi branşa kaç kişilik kadro ayrılığının kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.