Milli Eğitim Bakanlığı pandemi koşullarında öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için mücadele ederken şu anda ders saatleri değiştirildi ve sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar öğretmenler öğrencilerine canlı ders veriyor. Araların fazla olması, öğrencilerin kendilerine zaman ayırması için planlarda değişiklikler yapılırken canlı derslere katılamayan öğrenciler için bu hafta 50.000 yeni tablet dağıtılacak.

Bakan Resmen Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı resmi açıklamasında "Geçen hafta 50.500 öğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İçinde çevirim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim içerik ve kaynakları da var. Bu hafta da 50.000 dağıtım yapacağız. Çocuklarımızın eğitim hakkı için gayret eden herkese teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Buna göre geçtiğimiz haftada aralık ayının üçüncü haftasında yeni tablet dağıtımlarının başlayacağı müjdesi verilmişti. Öyle ki 21 Aralık tarihi itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı depolarında bulunan 50.000 yeni tablet Türkiye'nin dört bir yanındaki İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek. İl Milli Eğitim müdürlükleri okullardan gelen listeler doğrultusunda ihtiyacı olan öğrencilere tablet dağıtımlarını gerçekleştirecek. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı toplam 500 bin tablet dağıtımı gerçekleştirilecektir. Türkiye'de eğitim gören aktif 18 milyona yakın öğrenci bulunuyor ancak tablet, bilgisayar ya da telefon sahibi olmayan 500 bin kişiye gönderim sağlanacaktır.