Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 1. dönem sonu 22 Ocak tarihi olarak bilinmektedir. İlgili tarihin öne çekilebileceği söylenmişti ancak yetkinin verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da onay alınması gerekiyor çünkü konudan etkilenecek 15 milyondan fazla öğrenci var. Peki 1. dönem sonunda bu sene karne verilecek mi, karne verilecekse notlar nasıl oluşturulacak öğrencilere sınav mı yapılacak?

Öğrencilere Sınav Mı Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz gün tüm merak edilen sorulara yanıt verildi. Buna göre Ziya Selçuk öğrencilere karne verilmek istendiği ve en az bir sınavın yüz yüze okullarda yapılmasını istediklerini belirtti. Buna göre Bakan Ziya Selçuk ilk günden bu yana bazı sınavları yüz yüze yaparak öğrencilerin sınav ortamından uzaklaşmaması ve fırsat eşitliğinin bir nebze sağlanmasını istiyor fakat son karar Sağlık Bakanlığının onay vermesi ile belirtilenmektedir.

Geçen sene bilindiği üzere 1. dönemde alınan notların aynısı 2. dönem içinde sayıldı ve öğrencilerin tamamı sınıfı geçmiş oldu. Bu sene en başından beri korona virüs ile mücadele edildiğinden dolayı yöntemin nasıl olacağı merak ediliyor. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığında görüşme yapılacak eğer karar verilirse 4 Ocak tarihinden sonra okullar kısmi olarak açılabilir. Bakan Ziya Selçuk 4 Ocak tarihinin en iyi tarih olarak belirtildiği ve yüz yüze sınavlardan birisinin yapılmasının, öğrencilere de karne verilmesinin istendiğini söyledi