Bilindiği gibi FETÖ'nün kamu kurumlrına yerleşmesinin anlaşılması ile birlikte pek çok kuruma alımlarda mülakat sistemi uygulanmaya başlandı. Bundan önce Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımlarında branşlar için sıranın belirlenmesi ve alınacak kontenjanın da belli olması ile en yüksekten en aza doğru KPSS puanları sıralanmaktaydı.

Yapılan sıralamalar sonucu atamalar gerçekleştirilirken yeni gelen sistem de Milli Eğitim Bakanlığına mülakat getirildi. Buna göre KPSS'den 50 ve üzeri alan adaylar mülakatlara girmekte ve mülakatlarda adayların en az 60 puan alması gerekmektedir.

YÜKSEK PUAN ALAN ADAYLAR ŞİKAYETÇİ

Her ne kadar düşük puan alan pek çok aday bu durumdan memnun olduklarını dile getirselerde yüksek puan alan adaylar emeklerinin karşılığını almak istediklerini ve yine eski siteme dönerek puanların en yüksekten aza doğru sıralanarak atamaların bu şekilde yapılmasını istemektedir.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında mülakatlarda torpilin dönmediğini ve öğretmen adayının okuduğunu, duyduğunu anlayabilmesi ve açıklayabilmesi gerektiğini belirterek mülakatların en iyi öğretmenin seçilebilmesi için yapıldığını belirtmişti.

Buna göre KPSS'den 50 ve üzeri alan adaylar mülakatlara girmeye hak kazanmaktadır. Mülakatlardan da adaylar 60 ve üzeri puan almaları sonucunda atama tercihlerine başvuru yapabilmektedir.