2020-2021 eğitim öğretim döneminin bitmesi ile birlikte tayin işlemleri başlamış oldu. İl içi ve il dışı olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşen tayin durumları değerli eğitimcileri yakından ilgilendiriyor. Değerli okurlarımızla daha önceden il içi atama tarihlerini paylaşmıştık. Ancak o tarihlerde bir takım değişimler yaşanmakla birlikte yeni tarihleri sizler için aşağıya derledik:

2021 Yılı İl İçinde Yapılacak İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Güncel Takvimi

08.07.2021 tarihinde yeniden güncellenen takvim siz eğitimcileri yakından ilgilendiriyor. Daha sonraki eğer yaşanacak olursa değişimleri yeniden sizin için derleyeceğiz. Lütfen takipte kalınız.

08-14 Temmuz 2021 - Başvuruların Alınması

27 Temmuz 2021 – Atamaların Valiliklerce Gerçekleştirilmesi ve Sonuçların İlanı

2 Ağustos 2021 – Çalıştığı Kurumdan İlişiğinin Kesilmesi

Daha önceki yazımızda yalnızca 22 ilde il içi yer değiştirme olduğunu ve hangi iller olduğunu listelemiştik. Sizler de bu listeleri dikkatlice inceleyerek hangi ilde ve ilçede değişim yaşandığını öğrenebilirsiniz.

2021 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme İşlemi Güncel Takvimi

Bu takvim 08.07.2021 tarihinde güncellenmiştir. İller arası değişim isteğe bağlı ya da zorunlu olarak da yaşanabilir. Bu yüzden bulunduğu yerde görev süresi dolan ya da şehir değiştirmek adına istek yapan tüm devlet öğretmenlerini kapsamaktadır. Bu yüzden kargaşaya mahal vermemek adına dikkatle takip edilmesi gereken bir husustur. Eşi de devlet memuru olan öğretmenler ara tayin dönemlerini sıkıca takip etmelidir. Bu sayede hiçbir değişimi kaçırmamalılar. Aşağıdaki listede de herhangi bir değişim olduğu takdirde yine haber sitemizden ilan edilecektir. Takipte kalınız.

30 Temmuz – 3 Ağustos 2021 Başvuruların Alımı

4 Ağustos 2021 – Atamaların Gerçekleştirilmesi Sonuçların İlanı

5 Ağustos 2021 tarihi itibariyle – Çalıştığı Kurumdan İlişiğin Kesilmesi.

Her iki durumda da verilen tarihlere uyulması zorunlu kılınmıştır. Aksi takdirde hem tayin olduğunuz hem de görev yapmış olduğunuz kurumda kargaşa yaşanabilir. Tüm tarih ve prosedürlere tam anlamıyla uyarak yer değişiminin gerçekleştirilmesi ve yeni kuruma geçiş yapılması gerekmektedir. Her anınızda başarılar dileriz.