Yüksek öğretim sınavına girmiş olan adaylar sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih işlemlerine başlayarak kazanmak istedikleri okul ve ya da bölümleri yapabilecekler. Büyük bir heyecanla YKS sonuçlarını bekleyen bir kitle sürekli olarak bu sürecin nihayete ermesini bekliyor.

2021 de yapılmış olan YKS sınavlarına girmiş olan üniversite öğrencisi adayları gitmek istedikleri okul ve ya bölümlerin geçen sene ki açıklanan tapan ve tapan puanları ile bu sene ki alacakları puanın yeterli olup olmadığını önceden tahmin etmek için bakabilirler. Bu şekilde şimdiden akılların da tercihlerle alakalı bir takım soruları ve ya çözümleri nihayete erdire bilirler.

Pekii Öğrenciler Bu Tercihleri Ne Zaman Yapabilecekler?

ÖSYM’nin yapmış olduğu yüksek öğretim sınavına öğrenciler geçtiğimiz haziran ayinin 26 ve 27. Günün de girmişlerdi. Yapılan bu sınavların sonuçları ise 4 Ağustos 2021 tarihin de açıklanacağı duyrulmustur. Bu tarihlerden sonra Açıklanacak an puanlar ile öğrenciler yapacakları okul tercihlerini belirleyebilecektir.

4 Ağustos 2021 de sınav sonuçları açıklanacağı duyurulmuş olsa da tercihler hakkın da henüz bir tarih ve ya açıklanma belirlendiğini dair resmi bir açıklama da bulunulmadı. Sonuçların açıklanmasından kısa bir süre sonra ya da sonuçlar açıklanmadan kısa bir süre önce tercih tarihlerinin açıklanması bekleniyor. Gözler tamamen ÖSYM’nin yapacağı açıklamalar ve ya duyurulara dönmüş bulunmaktadır.

İşte YKS Cevap Anahtarları

Yapılan sınav da soruları önceden kontrol etmek fikir sahibi olmak için öğrencilere her yıl internet üzerinden sorular ve ya cevap anahtarları aktarılmaktadır. Bu sene de yine cevap anahtarları internet arayı iliği ile ÖSYM tarafından verildi. Girilen oturumların sınavları için cevap anahtarları ayrı linkler de aşağıya eklenmiştir.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) sorularına ve cevap anahtarına, http://yks2021.osym.gov.tr/tyt_yks_2021.pdf adresinden ulaşılabilecek.

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) soruları ve cevap anahtarına http://yks2021.osym.gov.tr/ayt_yks_2021.pdf -internet adresinden erişim sağlanabilecek.

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) sorularının ve cevap anahtarının erişim adresleri ise şöyle:

Almanca testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_almanca_yks_2021.pdf

Arapça testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_arapca_yks_2021.pdf

Fransızca testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_fransizca_yks_2021.pdf

İngilizce testi: https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_ingilizce_yks_2021.pdf

Rusça testi : https://yks2021.osym.gov.tr/ydt_rusca_yks_2021.pdf"

Eklenen linkler üzerinden kontroller sağlana bilir.