Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar doğrultusunda dershane, etüt merkezleri ve çocuk kulüplerinde de uzaktan eğitim yapılması gerektiğini duyurmuşu. Buna göre uzun bir süredir çocuklar uzaktan eğitimlere devam ediyor. Ancak veliler uzaktan eğitimin faydalı olmadığını belirttiklerinden dolayı biran önce dershane, etüt merkezi ve çocuk kulüplerinin açılmasını talep ediyor. Peki bu kurumların ne zaman açılacağı belli oldu mu? Yüz yüze eğitimler ne zaman başlayacak?

Tarih Belli Oldu Mu?

Milli Eğitim Bakanlığı yaygın öğretim kurumlarının da örgün eğitim kurumlarının tarihini takip etmesini talep ediyor. Bu sebepten dolayı şu anda 25 Şubat tarihine kadar dershane, etüt merkezi ve çocuk kulüplerinin açılması olası durmamakta ve eğitimlerin uzaktan devam edilmesi beklenmektedir. Sağlık Bakanlığı eğer onay verirse 25 Şubattan sonra örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimlerin yüz yüze yapılması bekleniyor.

8. ve 12. Sınıflar Yüz Yüze Olabilir

Eğer 25 Şubatta Sağlık Bakanlığı tabloya bakarak yeşil ışık yakmazsa, çocuklardaki fırsat eşitliğini ortadan kaldırmak için sadece sınava girecek olan 8. sınıf öğrencileri ile 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlaması ön görülüyor. Ancak şu anda en iyimser tarihin 25 Şubat olduğu görülmektedir. Tabii Çin'den gelen aşının etkilerinin nasıl olacağı bilinmemektedir.