Ülkemizde Korona bir diğer ismi ile Covid-19 virüsüne karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda okullar ve üniversitelerde eğitimin 3 hafta ertelenmesinin yanı sıra futbol maçlarının seyircisiz uygulanması, ülkedeki kongre, sempozyum ve etkinliklerin iptali gibi daha birçok önlem sonrasında merak edilen konulardan biri de ülke geneli gerçekleştirilen sınavların iptal olup olmayacağı oldu. Özellikle birçok öğrenci bu yıl yapılacak olan YKS, TYT ve AYT gibi sınavların erteleneceği ya da iptal edileceği yönünde birçok söylem duymakta olup konu ile ilgili açıklamalar şu şekildedir.

Sınavlar İptal Söylentileri Doğru Mu?

Özellikle hem üniversitelere hem de okullara 3 hafta izin verilmesi sonrasında gündemde yapılması planlanan YKS ve TYT gibi sınavların iptal olacağı ya da erteleneceğine ilişkin haberler ortaya atılmış olup birçok kişi net ve kesin bilgi arayışına girmiştir. Özellikle virüs ile ilgili açıklamaların art arda gelmesi sebebi ile meraklı bekleyişler sürerken sınavların iptal olduğuna dair ÖSYM tarafından bir açıklama gelmiş değil. ÖSYM’nin hem kurumsal sitesinde hem de sosyal medya hesaplarında virüs nedeniyle bir iptalin söz konusu olduğuna dair bir açıklama ise bulunmamakta.

Özellikle bir açıklamanın bulunmaması sebebi ile adayların 2020 için planlanan sınav takvimine göre hareket etmesi gerektiği, sınavın ise belirlenen tarihte yapılacağını göstermektedir.

Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?

2020 yılı için ÖSYM tarafından belirlenen sınav takvimi ve sınavlar şu şekilde yer almaktadır. Bu yıl içerisinde TYT 20 Haziran 2020 'de, AYT ile YDT 21 Haziran 2020 'de yapılacak olup bu sınavların ertelenmesine ya da iptal olmasına dair bir açıklama yok. Bu sebeple de ilgili sınav takvimi için şimdilik bir durum söz konusu değil.