Sosyal medya aracılığı ile geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığının 830 Suriyeli öğretmen ataması yaptığına ilişkin pek çok kaynaktan haber yayımlandı. Özellikle Twitter'de bulunan hashtag'ler aracılığı ile Türkiye geneli binlerce kişi tarafından bu konu hakkında yorumlar yapıldı, sözlük siteleri aracılığı ile mizaç amaçlı capsler oluşturuldu. Pek çok sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının eleştiriye tutulmasının ardından bakanlık harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığının 830 Suriyeli öğretmen ataması yapıp yapmadığına ilişkin duyuru yapıldı. Peki bakanlık neler dedi, Suriyeli öğretmen alımları yapıldı mı?

ÖDEMELER UNİCEF TARAFINDAN YAPILIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı cephesinden yapılan duyuru da söz konusu öğretmen ataması yapıldığı ve MEB'de görevlendirildiği iddia edilen kişilerin önceki öğretim dönemlerinde gönüllü olarak Suriyeli öğrenciler için çalışmaya başladığı bu öğreticilerin kadroya alınmasının mümkün olmadığı ve ilgili öğreticilere teşvik ücreti ödemelerinin yapılan anlaşma ile UNİCEF tarafından ödendiği belirtildi.

Yani sosyal medya aracılığı ile gündeme gelen 830 Suriyeli öğretmen ataması haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, ilgili adayların gönüllü kişilerden oluştuğu ve maaşlarını ya da teşvik ödemelerinin ise Milli Eğitim Bakanlığından değil UNİCEF tarafından alındığı belirtildi. Ülkemizde 4 milyona yakın Suriyeli bulunduğundan dolayı pek çok uluslararası gruplar teşvik ücretlerini karşılayarak ülkemizde Suriyeli istihdamına yardım etmeyi planlamaktadır.