Milli Eğitim Bakanlığı iki yıldır ilk atama ilanlarını Aralık ayında duyurmaktadır. Ancak bu sene Şubat ayı gelmesine rağmen halen ilk atama ilanına yönelik bilgi dahi gelmedi. Bakana atama bekleyenler her fırsatta atama sorusunu sormaya çalışırken dün televizyon programına katılan Bakan Ziya Selçuk 5 Şubat tarihli yeni öğretmen ataması açıklaması yaptı. Peki Bakan tarafından yapılan açıklama da neler söylendi, öğretmen atamalarına ilişkin bazı detaylar öğrenildi mi Tarih verildi mi?

Bakan Neler Söyledi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamasına ilişkin "Bu konuyla ilgili ekipler çalışıyor. Bu hem finansal boyutu olduğu hem de Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir kabine görüşü çerçevesinde hangi bakanlığa kaç kadro ayrılacağı sürecine bağlı. Biz bu KPPS sınavlarının tarihlerini de dikkate alarak, öğretmen adaylarımızın mağdur olmaması için imkanları zorlayarak bir takım çalışmalar yapmaya uğraşıyoruz. Sanki biz biliyoruz da söylemiyoruz gibi şeyler duyuyoruz ama şu an gerçekten belli değil. Belli olması için emin olsunlar uğraşıyoruz. Çok uzamaması için elimizden geleni yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Tarih Belli Mi?

Bakan her hangi bir tarih vermedi ancak kadro dağılımlarının bakanlıklar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı önderliğinde kabine görüşmelerinde paylaşıldığını belirtti. Yani Şubat ayının ortasında ya da Mart ayının başında öğretmen atamasına yönelik sayı ve tarih ancak belli olacak gibi gözüküyor.