Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu aralar sık sık öğretmen atamaları ile ilişkin kamuoyunu aydınlatmaktadır. Buna göre öğretmenler yeni sınavın yaklaştığı, halen bekleyişte oldukları ve biran önce haberin gelmesini talep etmektedir. Normalde Aralık ayında gelen ilan Ocak ayının ikinci haftasına girilmesine rağmen halen duyurulmadı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 11 Ocak tarihli TRT ekranından kamuoyuna 2021 öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı.

Öğretmen Ataması Detayları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a öğretmen atamalarının sayısı ve atama takviminin belli olup olmadığına yönelik soruya şu anda müzakerelerin devam ettiği, tüm bakanlıkların yıl içerisinde kadrolarını talep ettiği, tüm bakanlıklar ile birlikte belli olduğu, bütçenin henüz yeni onaylandığı ve üzerinden biraz sürenin geçmesi gerektiği, okullardaki norm ve ücreti öğretmen sayısına göre taleplerin Hazine ve Maliye Bakanlığına iletildiği, sayı bugün belli olsa bugün duyuru yapacaklarını, henüz çalışmaların devam ettiği, öncelikle genel atama sayısının belli olacağı ardından ise branşlara göre dağılımın yapılarak ilana çıkacağı ve sürenin çok uzun sürmeyeceği, kısa süre içerisinde duyurunun geleceği müjdesi verildi.

Bu açıklamalara göre henüz net bir sayı ve tarih yok. Fakat Bakan sürenin çok uzun sürmeyeceğini duyurduğundan dolayı 11 Ocak Kabine toplantısı ya da 25 Ocak kabine toplantısı tarihlerinde açıklamanın gelmesinin olası olduğu ön görülmektedir. Branşlara dağılım ne kadar sürede duyurulur, ilana bşavurular Şubatta mı kabul edilir bilinmiyor.