Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına müracaatlar devam ediyor ancak öğretmenler hem sahada, hem sosyal medyada, hemde basında ek atamanın olması için mücadele ediyor. Çünkü 15 bin emekliye karşılık, 100 binden fazla açığın bulunduğu kurumun 20 binlik atama ile kapatmamasını düşünmektedir. Sahada aktif olarak rol almaya başlayan öğretmenler Bakan Ziya Selçuk'a ek öğretmen ataması olacak mı? sorusunu yöneltti. Peki Bakan Ziya Selçuk ne dedi? Ek öğretmen atamasının olma ihtimali nedir?

Ek Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Bakan Selçuk'un Kahramanmaraş programında ataması yapılmayan öğretmenler ek atama da durumun ne olduğu sordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Bizler der dakika hem Maliye hemde Cumhurbaşkanımızın kapısına gidiyoruz, gerekirse sağdan soldan bulup ayarlamaya çalışıyoruz" şeklinde yanıt verirken. -Alacağız değil mi?- sorusuna ise "İnşallah" şeklinde cevap verdi. Net olarak evet ya da hayır gibi cevap alınamadı ancak bütçe planları çerçevesinde böyle bir gelişme yaşandığı için adaylar yine de umutlandı. Mali politikalar çerçevesinde her bakanlar kurulunda atamalara yönelik görüşmeler yapılmakta olup öğretmen atamalarına ilişkinde konuşmalar, görüşmeler yapılmakta şuanda da bürokratlar konuyla ilgilenmektedir. 15 bin emeklinin olduğu kuruma 20 binden daha fazla atamanın yapılması ön görülüyor. MEB raporlarına göre en az 110 binlik bir açığın olduğu görülürken Bakan Ziya Selçuk doldurulması gereken kadronun en az 74 bin olduğunu bildirdi. Bu rakamın norm fazlalarının dağıtılarak elde edildiği düşünülüyor ancak örneğin Ankara'daki öğretmeni, Şırnak'a, İzmir'de ki öğretmeni Hakkari'ye gönderilme durumu olmadığı için şuanda açık sayısı 110 bin olarak baz alınıyor. Üstelik Sayıştay raporlarına göre 138 bin açık var.

Öğretmenler Etkinlikler Yapıyor

Öğretmenler sahada, sosyal medyada, basında mücadele etmeye devam ediyor. Twitter üzerinden https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfasından ve İnstagram ile diğer platformlardan @ogrtmnlrtpltfrmu kullanıcı adları ile mücadele etmektedir. Bizlerde MEB'deki açığın ücretli öğretmenler ile değil ataması yapılan KPSS puanlı adaylardan kapatılmasını ve 2020 KPSS puanı ile ek atamanın yapılmasını temenni etmekteyiz.