2021 yılı için öğretmen atamalarının nasıl yapılacağı, atama takviminin ne zaman belli olacağı gibi sorular her geçen gün gelmeye devam ederken geçtiğimiz gün editör programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 yılı öğretmen atamalarına ilişkin resmi açıklama yaptı. Peki Bakan Ziya Selçuk kaç bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu mu? Öğretmen atama takvimleri belli oldu mu?

Bakan Selçuk Neler Söyledi?

"Milli Eğitim Bakanlığı, en yüksek kadroyu alıyor her zaman. Yine en yüksek kadroyu alma konusunda elbette hedefimiz var fakat bütçe yeni belirlendi. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla müzakereler var. Bütçenin çalışmalarının ilerlemesi süreci netleştiğinde bunu tabii ki kamuoyu ile paylaşacağız."

Net Sayı Henüz Belli Değil?

Milli Eğitim Bakanlığının Hazine ve Maliye Bakanlığından 2021 yılı için 55 bin öğretmen ataması yapmak için izin istediği belirtiliyor ancak sayının kaç bin olacağı henüz belli değil. Öğretmenler 60 bin atamanın yapılmasını talep etmekte olup son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacaktır. Ocak ayı içerisinde Cumhurbaşkanının öğretmen atamalarına ilişkin müjdeyi vermesi bekleniyor.