Ülkemizde bilindiği üzere ilkokul, ortaokul ve lisede eğitimine devam etmekte olan 15 milyon civarı öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin bir kısmı çalışmak zorunda kaldığı, ekonomik yetersizlik çektiği ya da örgün de başarılı olamadığı vb. gibi farklı sebepler dolayısı ile açıköğretim üzerinden eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. MEB Açıköğretim Lisesi AÖL sınavlarına giderek az bir süre kalırken pek çok aday sınav giriş belgesinin ne zaman yayımlanacağını merak ediyor. Peki sınav ne zaman olacak? Belgeler ne zaman yayımlanacak?

Belgelerin Yayımlanma Tarihi Belli Oldu

Buna göre MEB Açıköğretim Lisesi AÖL tarafından yapılan açıklama ile sınav giriş belgelerine adaylar 2 Aralık itibari ile ulaşacak. 2 Aralık dahil olmak üzere adaylar online profilleri üzerinden anlık olarak sınav giriş belgelerini indirebilecektir. Peki sınav ne zaman olacak?

Sınav Ne Zaman Olacak?

MEB Açıköğretim Lisesi AÖL tarafından yapılan duyuru ile sınavın 5 Aralık Cumartesi ile 6 Aralık Pazar tarihlerinde olacak. Yine iki oturum olarak gerçekleştirilecek olan sınavda adaylar muaf olduğu sınavlara değil seçmiş olduğu ve zorunlu olarak görmesi gerektiği (seçmeli dersler dahil) sınavlarına katılacaktır.