Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde milyonlarca öğrenci açık orta okul ve açık lise üzerinden eğitim görmekte olup MEB bir yeniliğe gitme kararı alarak sınavların uzaktan yapılmasına karar verdi. İlk kez böyle bir karar denendiği için aralıklarla sistemde duraklamalar ve sorunlar yaşandı. Buna göre sınav 1 Mart saat: 23.59 itibari ile sistemden kapatıldı ve sınavlar sona ermiş oldu. Peki açık ortaokul sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açık lise sınav sonuçları ne zaman duyurulacak? Milli Eğitim Bakanlığından konu hakkında resmi bir duyuru olup olmadığını sizlere bilgilendireceğiz.

Sınav Ne Zaman Açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB resmi olarak sınav sonuçları açıklanma tarihini duyurmadı. Ancak sınav online olduğu için aday sınavı kaydet ve bitir dediği anda anlık olarak puanı belli oluyor. Çevrim içi sınavlarda beklemeden adayların anlık hemen sonuçları belli oluyor fakat MEB bunu ilk kez düzenlediğinden dolayı kontrollerin sağlanması, adayların değerlendirilmesi ve sınavın genel strandar sapması, standart hatası, aritmetik ortalaması, soruların madde güçlük bilgileri gibi hesaplamaları yapıyor olabiliro. Çok geç kalmadan önümüzdeki hafta sonuçların duyurulması ön görülüyor.

Sınava Nasıl İtiraz Edilir?

İlk defa böyle bir sınav denendiği için sosyal medyada çok sayıda aday mağdur olduğunu iddia etmektedir. Peki bu sınava itiraz nasıl yapılır? 

Başvuru: https://eitiraz.meb.gov.tr/giris.aspx

Yukarıda yer alan MEB'in itiraz sayfasına kimlik bilgileriniz ile giriniz. Ardından işlemleri tamamlayarak çıkış işlemleri ve yapılacaksa (itiraza göre) ödeme işlemlerinizi 2021 yılı için 30 TL'yi Vakıfbank ya da Halkbank şubelerine yatırınız. Tüm itirazlar ivedilikle incelenmekte ve resmi olarak öğrenciye dönüş sağlanmaktadır. Yasal bir hak olduğu için adaylar bu süreçte mağdur olmuyor.

Süreye Dikkat

Sınava itirazda sınavın tamamlanmasından itibaren itirazlar başlamakta, sonuca itiraz ise sonuç açıklandıktan sonra 5 gün içerisinde itiraza başvuru yapılması gerkeiyor. Sınav itirazlarını da adayların hızlı yapması gerkeiyor.