Ülkemizin en çok atama yapan kurumlarından bir tanesi olan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 20 milyon öğrenci eğitim görmektedir ve bu öğrencilerin sorumluluklarının üstlenmesi için öğretmen atamaları yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunduğundan dolayı evden çıkmayan, okula gelmeyen 62 bin öğretmen olduğu ve bu öğretmenlerin açığının şimdilik ücretli öğretmenler ila kapatıldığını belirtmişti. Peki bu öğretmenlerin yerine öğretmen ataması yapılacak mı?

Öğretmenler 60 Bin Atama İstiyor

Özellikle sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen ve hayalleri olan yüz binlerce öğretmen kampanya başlatarak 60 bin kişilik öğretmen atamasını talep etmektedir. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığında çok uzun yıllardır 100 bin kişilik öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu açığa bu sene pandemi dolayısı ile 62 bin kişilik bir sayı daha eklendi ve senede emekli olan 10 bin, 15 bin öğretmeninde eklenmesinden sonra açık ciddi bir rakama ulaşacak. Mezun olan ve KPSS sonuçları açıklanan adaylar 2021 senesi için 60 bin kişilik atama yapılmasını talep ediyor.

Bakan Atama İçin Çalışma Başladı Demişti

Milli Eğitim Bakanı katıldığı televizyon programından 2020 yılı için atama olmayacağı 2021 yılı için atama çalışmasının başladığına yönelik müjdeli haberi kamuoyuna paylaşmıştı. Buna göre kaç bin kişilik atama olacak bilinmiyor ancak adaylar 30 bin 30 bin olmak üzere 60 bin kişilik atama yapılmasını beklerken sayının bu süreçte kesinlikle 40 binden aşağı düşmemesini talep etmektedir.