Milli Eğitim Bakanlığı her sene düzenli olarak öğretmen ataması yapmaya devam ederken adaylar bu sene sosyal medya üzerinden seslerini gür duyurmaya çalışmakta olup dün üçüncü kez 1 milyon tweet atarak yeni bir başarıya daha ulaştılar. 60 bin öğretmen atamasının yapılması için öğretmen adayları büyük çaba sarf ederken milletvekilleri, kitap yazarları, sanatçılar, öğretmenler ve velilier atamanın yapılmasını talep ediyor.

Ciddi Bir Açık Var

Milli Eğitim Bakanlığında hali hazırda zorunlu açıkların acil tamamlanması için 80 bin ücretli öğretmen görev yapmaktadır. Bunun harici pandemi süreci sebebi ile 60 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerin de okula gelememesi ile birlikte açık sayısına 60 bin kişi daha eklendi. Buna göre Sayıştay raporlarında da ciddi bir açığın olduğu söylenirken adaylar 2021 yılına 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını talep ediyor.

Milletvekilleri Destek Veriyor

Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılı için 60 bin öğretmen ataması için dün adaylar üçüncü kez bir milyon rekorunu kırarak sadece Türkiye değil dünya gündemine girmeyi yine başardılar. Türkiye genelinde 15'den fazla milletvekili 60 bin atamaya destek verdi. Yine sanatçılar, yazarlar ve velilerden de 2021 yılı için 60 bin kişilik öğretmen atamasının yapılmasını talep etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında 17 Kasım tarihinde plan bütçe komisyonu toplantısı yapılacaktır. Bu görüşmede norm kadrolar, açık sayıları, kaç kişilik atamanın yapılmasına yönelik detaylı bilgiler verilecek olup TBMM'de de vekiller konunun takipçisi olacağını ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşmeye devam edeceklerini müjdeledi. 2021 yılına acil ihtiyaçların karşılanması için 60 bin öğretmen ataması isteniyor.