Öğretmenler  ve kamu çalışanları tarafından gerek örgün eğitim için gerek merkezi yapılmak üzere gerçekleştirilen sınav uygulamalarında görev alanlara belirli tutarlarda ücret ödenmekte olup öğretmenler de görevli olmakla birlikte bu ödemeden yararlanabilmektedir. Birçok öğretmenin merak ettiği konular arasında 2020 yılı için MEB sınavlarında görev almaları durumunda ne kadar bir ödemde alacakları, hangi görevlendirmeye ne kadar ücret ödeneceği ev diğer detaylardır. İşte merak edilen o konulara ilişkin bilgiler.

ÖSYM Sınavında Görevlendirme Ücretleri

ÖSYM tarafından Türkiye genelinde yapılacak olan sınavlarda öğretmenler de çeşitli görevlendirmeler alabilmektedir. Aldıkları bu görevlendirmeler neticesinde ise kendilerine belirli tutarda sınav ücreti ödenmektedir.

Bu noktada2020 yılı için ve muhtemel olarak 2021 yılı içinÖSYM sınavlarının herhangi birinde bina sorumlusu olarak görev alanlara 369 TL, bina sorumlusu yardımcısı olarak görev alanlara 246 TL, bina yöneticisi görevlisine 246 TL, bina görevlisi yardımcısına 221 TL, salon başkanlarına 221 TL, gözetmenlere 184 TL, yedek gözetmenlere 147 TL, yardımcı engelli gözetmenlere 246 TL ödeme yapılmaktadır.

MEB Sınavları için Ücretler

MEB sınavları için görevlendirme alan öğretmenler için ücretler şu şekildedir.

  • 1900 gösterge için bina yöneticisi olarak görevlendirilenlere net olarak 247,22 TL,
  • 1700 gösterge için bina yöneticisi yardımcısı olarak görevlendirilenlere net olarak 221,20 TL,
  • 1650 gösterge için salon başkanı görevlilerine net olarak 214,70 TL,
  • 1600 gösterge için gözetmenlere 208,19 TL,
  • 1200 gösterge için yedek gözetmenlere 156,14 TL,
  • 2000 gösterge için engelli gözetmenlere 260,23 TL ödeme yapılmaktadır.

Açıköğretim sınavları için ise salon başkanlarına 100 TL, gözetmenlere ise 90 TL ödeme yapılmaktadır.

MEB Sınav Görevine Başvuru

MEB sınavlarında görevli olmak isteyen öğretmenler için başvurular Mebbis.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilmektedir. Bu noktada sisteme giriş yaparak sol tarafta yer alan sınav işlemleri, daha sonra sınav görevi istekleri kısmına girmek gereklidir.

Ekranda görev alınmak istenen sınavlar listelenecektir. Buradan hali hazırda açık olan Açık Öğretim Kurumları Dönem Sınavları, ÖSYM sınavları ve diğer MEB sınavlarını görüntülemek mümkündür. Görev alınmak istenen sınavın oturumuna tik işareti koyarak, ardından kaydet butonuna basılır. İşlem tamamlanır. Aynı panelden alınan görevler görüntülenebilir.