Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacağı geçtiğimiz sene müjdelenmiş ve başvurular Ocak ayından itibaren başlamıştı. Buna göre müracaatlarını çok sayıda aday gerçekleştirdi ve mülakatlar tamamlandı. Mülakatlara itirazlar, işlemlerin başlaması, puanlamalar ve kesin sonuç işlemleri gibi tüm adımlar tamamlandıktan sonra sözleşmeli öğretmenler için tercih işlemlerinin başlaması bekleniyordu. Buna göre ilk atama sayfası aracılığı ile bugün tercih işlemleri başlıyor.

Tercihler 13 Martta Sona Erecek

Mülakat puanlarının açıklanması ve branş sıralamalarının belli olmasından sonra ilgili kontenjanlar da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakat puanı yeterli adaylar için açıldı buna göre adaylar yönergeleri takip ederek kendi kontenjanlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecektir.

18 Martta Sonuçlar Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları Ocak ayında başlamış, mülakatlar Şubat ayında tamamlanmış ve puanları açıklanmıştı. Tercih işlemlerinin de 13 Martta sona ermesinin ardından hangi adayın nereyi kazandığı açıklanacak ve ilgili işlemler sona erecek. Buna göre tüm işlemlerin sonuçlanması ve adayların kazandıkları yerlerin belli olması 18 Mart tarihini bulacak.

18 Mart tarihinde atanan adayların hangi il, ilçe, köy, kasaba, okul vb. gibi tüm durumları belli olacak. Öte yandan norm kadrosuna takılıp puanı yüksek olduğu halde tercih yanlışlığı nedeni ile atanamayan aday olup olacak mı bu konu hakkında net bir bilgi şuanda bulunmamaktadır.