Geçtiğimiz aylarda MEB tarafından yapılan 20 bin öğretmen alımına ilişkin ek tama takvimi uzun süredir adaylar tarafından merak edilmektedir. Konu ile ilgili olarak daha önce MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabı üzerinden bir takipçinin yaptığı yorumun altına ek atama takviminin ne zaman yayınlanacağını soran bir öğretmen adayına Hamza Aydoğdu tarafından “Az kaldı” açıklamasını yapmıştı. Bugün de konuya ilişkin bir başka açıklama geldi. MHP Milletvekili Olcay Kılavuztarafından da atama takviminin ne zaman geleceği hakkında bilgileri paylaşıldı.

Sosyal Medya Hesabından Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20 bin öğretmen alımında ek atama takvimi özellikle birçok adayın en çok beklediği haberlerden biri olarak yer alıyor. Konuya ilişkin ise geçtiğimiz gün MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından yapılan açıklamanın yanı sıra MHP Milletvekili Olcay tarafından da bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Kılavuz, "Atama takviminin yayınlanmasına çok az bir süre kala BESYO mezunu arkadaşlarımızın mağduriyetlerini giderecek bir kontenjan açılması en büyük temennimizdir. Meslektaşlarımızın haklı taleplerini her platformda dile getireceğiz” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Ziya Selçuk Açıklamıştı

Ziya Selçuk 18 Mart’ta katıldığı bir programda "Öğretmen atamalarıyla ilgili bir takvim açıklanacak” haberini vermişti. Bunun yanı sıra aynı zamanda,

“Süreç başlatılacak ve bu uygun dönem içerisinde de bu yıl içerisinde tekrar bir 20 bin ek atama daha var. Bugün ilk bahar. Cemre düştü ve biz de bir müjde vermiş olalım. Bu arada ekonomide özellikle 2019 üçüncü çeyrekten itibaren ortaya çıkan gelişmelerden dolayı -aslında 20 binle sınırlıydı- fakat bu iyileşmenin neticesinde 20 bin ek daha geldi ve bu bizi çok mutlu etti” açıklamasında bulunmuştu.