Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları bilindiği üzere Ocak ayında başladı. Buna göre Ocak ayında başvurular yapıldı, Şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı mülakat işlemlerini gerçekleştirdi ve sonuçları açıkladı. Mülakata itiraz, değerlendirme vb. gibi durumlar da gerçekleştirildikten sonra illere göre başvurular başladı. Başvuru yapacak olan öğretmen adaylarının bilgilendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tüm branşlar için hangi illerde kadro var, hangi illere atamalar yapılacak, illere göre branşların dağılımı nedir gibi soruların yanıtlarını açıkladı.

İllere Göre Dağılım

Milli Eğitim Bakanlığının illere göre dağılım listesini incelemek için hemen aşağıdaki linki takip edebilirsiniz. Bu link üzerindne Türkiye'de kadrosu açılmış tüm iller, ilçeler ve branşların ne olduğu belirtilmiştir. Sizlerde eğer mülakat puanınız başvuru yapma asgari puanın üzerindeyse istediği il, ilçe için müracaatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

https://bit.ly/2TCSj5S

18 Martta Sonuçlar Duyurulacak

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında adayların başvurularını almaya başladı ve müracaatlar 13 Mart'a kadar devam edecek. Bu tarihten sonra başvurular bitecek ve Milli Eğitim Bakanlığı başvuru yapan adayların sırlama işlemlerini gerçekleştirecek. Mülakat puanlarına göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralamalar yapılmakta ve bu sıralamaya göre atanan adaylar 18 Mart tarihinde duyurulacak. Adayların güvenlik soruşturması işlemleri de tamamlandıktan sonra yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

https://bit.ly/2TCSj5S