Milli Eğitim Bakanlığının 2020 yılında 20 bin öğretmen ataması yapması bekleniyordu fakat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan resmi duyuru neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan onayın geldiğini ve ekonomide ki iyi gelişmelerin ardından 2020 yılında ek 20 bin öğretmen atamasının daha yapılacağına dikkat çekildi. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı bu sene 40 bin öğretmen ataması yapacak olup 20 bin kişilik atama sonuçlarında sona gelindi. Mülakat sonuçları açıklandı itiraz süreçleri sürüyor ve bu süreçler de tamamlandıktan sonra 18 Mart tarihinde atama sonuçları kesinleşecek. Mülakattan düşük puan alanlar ya da mülakata girmeyi çok az bir puan ile kaybedenler şimdi gözlerini ek 20 bin öğretmen atamasına çevirdi. Peki 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? KPSS'den önce mi yapılır sonra mı yapılır.

Tarih Henüz Kesinleşmedi

Milli Eğitim Bakanlığından resmi bir duyuru gelmediği için şuan için öğretmen atamalarının hangi tarihte yapılacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat 18 Mart tarihinde öğretmen atamalarını sonuçlandıktan sonra atamaların her an yapılabilmesi bekleniyor. Adayların ne çok tartıştığı nokta ise atamaların KPSS'den önce mi sonra mı olması gerektiğidir.

Atamalar KPSS Öncesi mi Sonrası Mı?

Yüz binlerce öğretmen adayının son günlerdeki en önemli konularından bir tanesi şüphesiz ki budur. Eğer öğretmen atamaları KPSS'den önce yapılırsa eski mezunlar başvuru yapacak fakat sonra yapılırsa hem eski mezunlar hemde yeni mezunlar başvuracak ancak puanlar yine yüksek kapatacaktır. Peki sizce öğretmen ataması ne zaman yapılmalıdır?