Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programından her sene Milli Eğitim Bakanlığından 15 bin öğretmenin emekli olduğunu açıkladı. İşin Olsa ekibi olarak geçtiğimiz günlerde bizde 15 bin öğretmenin meslekten ayrıldığı ve bunun yerine 20 bin öğretmen alımı yapılacağını duyurmuştuk. Toplam açık Sayıştay Aralık raporuna göre 138 bin olarak görülürken öğretmenler atama sayısıınını 20 bin olmasına tepki göstermektedir. Buna göre ek atama yapılması talep edilirken Türkiye'nin tüm şehirlerinde öğretmenler basın açıklaması yapmaya başladı.

Sayıştay raporlarına göre 138 bin öğretmen açığı görülürken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dolması gereken kadro sayısını 74 bin olarak geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programından duyurdu. Bu sene 20 bin öğretmen atanacak ancak 15 bin öğretmen daha emekli oluyor ve meslekten ayrılıyor. Yani toplam net açığa ilave 5 binlik müdahale edilmiş oluyor. Öğretmenler ücretli öğretmen ile kaliteil eğitimin verilmeyeceği, biran önce MEB'e verilen istihdam etme sayısının artırılması ve ek atamanın çıkmasını talepe diyor.

Basın Açıklamaları Başladı

Atama bekleyen öğretmetnler Eylül ayından bu yana 60 bin öğretmen ataması yapılmasını talep ediyor. Sayıştay raporlarına göre 138 bin açık görülüyor. MEB 20 bin öğretmen ataması ilanı yayınlayınca öğretmenler 81 ilin tamamınba basın açıklaması yapıyor. Ankara'dan İstanbul'a İzmir'den Iğdır'a, Malatya'dan Isparta'ya, Afyondan, Zonguldak'a, Trabzon'dan Giresubn'a kadar tüm şehirlerde öğretmenler eş zamanlı ya da farklı zamanlı olmak üzere basın açıklamaları yapıyor. Basın açıklamalarına polis müdahelesi olmaması için öğretmenler Valiliklerden izinklerini almaktadır. Öğretmenler Twitter üzerinden https://twitter.com/ogrtmnlrpltfrmu sayfası üzerinden bir araya gelirken Telegramdan ve İnstagram'dan da etkileşim halinde kalmaya devam ediyor.