Şubat 2016 tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamasında yıl içerisinde toplam 3 bin zabıt katibi alımı yapılacağını belirtmiş ve adaylara müjdeli haberi vermişti. Geçtiğimiz aylarda yapılan alım ile Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Seçme Sınavı ve mülakatlar dahilinde toplam bin 583 zabıt katibi alımı yapmıştı. Kalan bin 500'e yakın zabıt katibi alımının da yakın zamanda yapılması bekleniyor. Peki alımlar ne zaman yapılabilir? Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak mı?

KPSS Şartı Aranmayacak İddiası

Sosyal medyada yapılan yorum ve paylaşımlar incelendiğinde pek çok kaynakta Adalet Bakanlığının bin 500 zabıt katibi alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacağı belirtilmiş ve alımlar için adayların mülakatlara tabii tutulacağı söylenmektedir. Tabi bu yorumların ne kadar doğru olduğu bilinmez. Çünkü Adalet Bakanlığında resmi bir açıklama gelmeden zabıt katibi alımının ne zaman yapılacağı ve KPSS şartının aranıp aranmayacağı bilinmiyor.

Şu anda alımların yapılacağı konusunda bilgi yok. Ancak sene içerisinde olmazsa 2017 yılının ilk çeyreğinde alımların büyük oranda tamamlanmış olması bekleniyor. Eğer Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmazsa mülakat sistemine gidilmesi bekleniyor ve mülakat sisteminde adaylara daha fazla soru sorulabilir. Yine bilindiği gibi adayların 3 dakika içerisinde 90 kelimeden daha fazla yazı yazması gerekiyor. Yani kişinin 10 parmak klavye kullanması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim