İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'ye bağlı Türkiye'nin dört bir yanında yunus polisleri bulunmaktadır. Genel olarak iki yunus polisine bir motorlu araç verilmekte olup yunus polisleri olayların yoğun olarak yaşandığı nüfusu büyük şehirlerde Ankara, İstanbul, İzmir vb. gibi bölgelerde görevlerini yerine getirmektedir.

Yunus polislerinin pek çok olaya yetkisi bulunmakta olup genel olarak halk arasında yunus polislerinin daha çok kavga tarzı olaylara gittiği ve başarılı bir şekilde görevlerini yaptığı bilinmektedir. Peki yunus polisi nasıl olunur? Yunus polisi olmak için neler yapılmalıdır? Yunus polisi nasıl olunur?

YUNUS POLİSİ NASIL OLUNUR?

Yunus polisi olabilmek için öncelikle adayların en az lise mezunu olması gerekmekte olup lise mezunuysa Polis Meslek Eğitim Merkezi ön lisans ya da lisans mezunu ise Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e girerek eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. Eğitimlerinin ardından adaylar gerekli başvurularını dilekçe ile yapması ve yunus polisi olmak için adımını atması gerekmektedir.

Genel olarak mesleğe yeni giren boyu ve kilosu yerinde olan kişilerin yunus polisliğe yaptığı müracaat kabul edilmektedir. Bu sebepten dolayı adayların yunus polisi olması için PMYO ya da POMEM'i kazanması buradan eğitimini tamamlaması gerekmektedir. Göreve henüz yeni başlayacağı için adayın yunus polisi olma olasılığı oldukça fazladır. Tabi yoğun başvuru var ise adaylar arasında seçmeler yapılabilmektedir.

YUNUS POLİSİ MAAŞLARI NE KADAR?