Polis Akademisi Başkanlığı tarafından her sene Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM için polis alımları yapılmaktadır. Ancak adaylar bu sene beklemiş oldukları ilan yayımlanmayınca meraklı gözler ile ilanın çıkmasına beklemeye devam etmektedir. Polis alımı ne zaman yapılacak derken sonunda yeni polis alımı tarihi duyuruldu. 25. dönem POMEM polis alımı tarihi açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna polis alımı hususunda duyuru yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımı konusunda tarih verdi. Buna göre yeni polis alımının ne zaman yapılacağı öğrenildi. Peki 25. dönem POMEM polis alımı ne zaman yapılacak, yeni dönem polis alımı için Polis Akademisi Başkanlığının POMEM'e kaç bin kişilik kontejan ayırdığı belli oldu mu?

POLİS ALIMI TARİHİ AÇIKLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru ile yeni dönem polis alımı için Ağustos sonuna doğru ilanın hazırlanacağı ve ilanın hazırlanmasının ardından da Ağustos ya da Eylül aylarında polis alımının yapılacağı belirtildi. Özetle polis alımının Ağustos ya da Eylül ayında yapılacağı belirtiliyor eğer ilan Ağustos sonuna doğru hazırlanırsa Eylül ayının başlarında yayımlanır ve 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçları tarihden önce açıklanırsa yeni lisans bölümlerinden mezun olan adaylar da POMEM polis alımına başvuru yapabilir. Polis alımının net tarihinin ise önümüzdeki aylarda ancak açıklanabileceği ön görülmektedir.