Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğundan ayrılan Berat Albayrak yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Lütfi Elvan getirildi. Yeni Bakan Lütfi Elvan ne gibi çalışmalar yapacak, nasıl bir politika izleyecek soruları gelirken bakan kamuoyuna önemli açıklamalar yaptı ve istihdam kelimesine de vurgu yaparak müjdeli haberler verdi.

İshidam Müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından istihdam alanında resmi olarak "Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek, büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız." açıklamasını yaptı. İstihdama ivme kazandıracağız kelimesi pek çok kişiyi umutlandırdı.

Enflasyon konusu hakkında da açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan "Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak, kamu finansmanının kalitesini artıracağız." açıklamasını yaparak yine "Vatandaşın üreterek gelir elde ettiği ortamı tesis edecek, Kovid-19'nun etkilerini gidermek için sosyal programları sürdüreceğiz." ifadelerini de kullandı.

100 Bin - 110 Bin Memur Alınacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile 2021 bütçesinin artırıldığına yönelik yapılan haberler ile kamuya 2021 yılında 100 bin ile 110 bin arasında personel atamasının yapılmasının planlandığı belirtildi. Bilindiği zere senelik olarak bu tip açıklamalar geliyor ve genel olarak yapılan açıklamalardan daha fazla atamanın kamuya yapıldığı görülmektedir. Ümit ediyoruz 2021 senesinde kamuya atamalarda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile devam eder.