İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için personel alımları gerçekleştirmektedir. Polis öğrencisi alımları Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. EGM POMEM 20. dönem ve 21. dönem alımlarında normal polis sınıfı için alım yapıldı ve PÖH müjdesi gelmedi.

Buna göre bir sonraki dönemde adaylar artık Polis Özel Harekat (PÖH) alımının yapılmasını beklemekte olup en az 10 bin kişilik alımın yapılacağı tahmin ediliyor. Peki PÖH alımları ne zaman yapılacak, PÖH alımı tarihi belli oldu mu?

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Buna göre Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'de 20. dönem 10 bin polis eğitimi sürüyor ve 21. dönem 13 bin polis eğitiminin de Kasım ayı gibi başlaması beklenmektedir. Yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) alımının ise 21. dönem POMEM eğitimleri başladıktan sonra yapılması bekleniyor.

Yani yeni dönemde Polis Özel Harekat (PÖH) alımları Aralık ayı ya da Ocak 2018 civarında yapılabilir. Tabi Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı ya da İçişleri Bakanlığından konu hakkında resmi bir tarih verilmedi ancak ortalama olarak PÖH alımı tarihi yukarıda verilmiştir.